Bli med på Friluftslivet uke 2017!

Home/Friluftslivets uke - Fremhevet/Bli med på Friluftslivet uke 2017!

Bli med på Friluftslivet uke 2017!

Invitasjon til organisasjoner, foreninger, lag, råd, kommuner, fylker, politikere og hele Norges befolkning til Friluftslivets uke 2.-10.sept 2017

En feiring av lag og foreningers innsats for friluftslivet: Friluftslivets uke har vært markert fra hver første helg i september siden 1993, og målet har hele tiden vært det samme: Skape større oppmerksomhet om friluftsliv i befolkningen og vise frem lag og foreningers innsats og tilbud.

Friluftslivets uke gir lag og foreninger «drahjelp» til å sette friluftsliv på dagsorden lokalt. Gjennom riksannonser, sosiale medier, konkurranser, pressemeldinger, politiske arrangementer og støtte til regionale samlinger får uken nasjonal oppmerksomhet.

Hvordan kan din forening/lag/kommune markere friluftslivets uke?

Du/ditt lag/forening kan gjøre akkurat hva dere ønsker i Friluftslivets uke 2.-10. september – det viktigste er at det handler om friluftsliv, at det er gøy og åpent for alle. Her er noen forslag fra oss:

Natt i naturen 2. september – hele Norge sover ute! Inviter gjerne lokalbefolkningen og/eller politikere (og gjerne lokalavisa) til en hyggelig uteovernatting et sted i lokalmiljøet.

 1. Åpen dag/kveld! Inviter nye potensielle medlemmer til en aktivitet, eller et hyggelig info-møte i løpet av uka.
 2. Hva med å arrangere en hyggelig Naturryddedag for å markere allemannsretten og «sporløs ferdsel»? Rydd en sti, en strand eller et friluftslivsområde, mens dere tar en hyggelig tur.
  Mulig refusjonsordning fra Hold Norge Rent
 3. Har dere allerede et arrangement som er planlagt rett før eller rett etter Friluftslivet uke? Dersom det er mulig å flytte på, kan arrangementet blir markedsført som en del av uken.
 4. Turmat fra hele verden internasjonal matkultur møter den norske turkulturen. Hva med en kulturutveksling med noen av lokalområdets flerkulturelle? Eller arrangere en bær-/sopptur hvor man lager en internasjonal matrett av det man finner?
 5. Ta kontakt med din lokale utlånssentral/BUA – kanskje kan dere gjøre noe sammen?

REGISTRER OG VINN! Alle foreninger og lag som inviterer til åpne arrangement eller friluftsaktiviteter, store som små, og som blir registrert i kartsøket, er med i trekningen 10.000 kroner + mange flotte premier.

  (MINST) 6 gode grunner til å bli med:

 1. Du og ditt lokallag er med på å sette friluftsliv på agendaen over hele Norge
 2. Din organisasjon blir synlig og får nye medlemmer
 3. Dere gjøre noe positivt for lokalmiljøet og vil glede mange
 4. Dere blir kjent med politikere og andre viktige beslutningstakere
 5. Dere får gratis markedsføring/drahjelp fra kampanjen Friluftslivets uke
 6. Dere kan vinne fine premier ved å registrere arrangementet i kartsøket

 På friluftslivetsuke.no kan du lese mer – og laste ned logo og profilmateriell som kan brukes fritt av organisasjoner som fremmer det enkle friluftslivet.

2017-07-06T13:59:52+00:00 torsdag, mars 23, 2017|