Friluftsliv i skolen 2018-04-17T09:16:09+00:00

SISTE NYHETSSAKER OM FRILUFTSLIV I SKOLEN

Velkommen til seminar om friluftsliv i skolens nærmiljø

25. - 26. september arrangeres seminaret "Friluftsliv i skolens nærmiljø" på Norges Idrettshøyskole i Oslo. Seminaret passer for lærere som jobber med eller ønsker å jobbe med friluftsliv i skolen og naturen som læringsarena.

Snøhuleboere for ei natt

Hvert år gjennomfører 10. klasse ved Alvdal ungdomsskole en snøhuletur. I løpet av ungdomsskolen får elevene prøvd seg på ulike turer og turmål slik at de er trent til «høydepunktet».

– En milepæl for folkehelsa

Det var duket for feststemning da over 20 organisasjoner i dag møtte opp på Stortinget for å feire det historiske flertallet for én times fysisk aktivitet hver dag i grunnskolen.

Inngår samarbeid med BUA

Norsk Friluftsliv og BUA har inngått en samarbeidsavtale. Den nasjonale foreningen har som mål å samle landets utlånssentraler under ett merkenavn - for å styrke og synliggjøre ordningene.

Friluftslivets sommerfest på Sognsvann

Sommeren er høytid for friluftsliv, og det feirer Norsk Friluftsliv med en friluftslivsfest på Sognsvann 24. juli.

Tar du sommerens fineste bilde? Vinn en Primus!

For å feire den norske sommeren, naturen og friluftslivet, arrangerer Norsk Friluftsliv en fotokonkurranse med allemannsretten i fokus!

 • klatring

Morsomme og billige sommeraktiviteter med barn

Sommerferien er en perfekt tid for å finne på morsomme ting ute sammen med barna. Her får dere gode tips til aktiviteter som verken krever mye penger eller lang reisevei.

 • ute

Å komme seg ut gjør deg friskere

De fleste av oss har erfart at vi føler oss bedre både i kropp og sinn av å være i grønne omgivelser. - Naturen er den beste medisinen vi har, mener generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

 • hengekoye

Hengekøye er sommerens store friluftstrend

Henger du med? Da har du kanskje fått med deg at hengekøyer blir stadig mer populært, og ifølge utsalgsstedene er trenden økende. 

 • padling

Felles innspill til ny havne- og farvannslov

Norsk Friluftsliv, Naturvernforbundet, Norsk Ornitologisk Forening og Oslofjorden Friluftsråd har nylig levert et felles innspill til ny havne og farvannslov.

 • getty

Velkommen til seminar om friluftsliv i skolens nærmiljø

25. - 26. september arrangeres seminaret "Friluftsliv i skolens nærmiljø" på Norges Idrettshøyskole i Oslo. Seminaret passer for lærere som jobber med eller ønsker å jobbe med friluftsliv i skolen og naturen som læringsarena.

Oppfordrer til sjøvett

Det går mot fellesferie og høysesong på sjøen. Mange konflikter kan unngås om vi blir flinkere til å vise hensyn til hverandre og naturen, er oppfordringen fra sentrale organisasjoner.

 • mobilmas

På tide med en «timeout»? Bruk naturen til å koble av

Følelsen av at man må være «på» hele tiden, kan gjøre det vanskelig å slappe av og legge bort bekymringer. Kjenner du deg igjen? Husk at naturen kan hjelpe deg å koble av.

 • rodlista

Lager rødliste for truede naturopplevelser

Norsk Friluftsliv og WWF inviterer nå folk over hele landet til å nominere naturopplevelser de oppfatter som truet. En frittstående jury skal sette forslagene sammen til den første rødlisten over norske naturopplevelser.

 • allemannsretten

Gratis plakat om allemannsretten til bruk i skolen

Er du på utkikk etter undervisningsmateriell om allemannsretten? Nå kan du bestille vår inspirasjonsplakat om alt det gode vi kan høste av naturen - helt gratis!

 • johnny vaet nordskog

Friluftslivets uke har fått ny nettside

1. - 9. september er det duket for Friluftslivets uke over hele landet! I år har uka fått en ny og fresh hjemmeside - hvor du allerede nå kan registrere planlagte aktiviteter og arrangementer i aktivitetskalenderen.

 • Line V Sverdrup

Slik får du en vellykket første fisketur

Det er lite som slår smaken av selvfanget fisk. Her får du villmarksjenta Line Victoria Sverdrup sine beste tips for å komme i gang med fisking.

 • fisking med stang

Slik er fiskereglene i Norge

Her i Norge er mange muligheter for å drive med fisking - og det er også en viktig del av kulturen vår. Vet du hvilke regler som gjelder når du skal på fisketur?

 • padling

Kunnskapsløft for friluftsliv må til

Det er tverrpolitisk enighet om at friluftsliv vil få økende samfunnsmessig betydning i årene som kommer. Det øker også kravene til forskningsbasert kunnskap og behovet for en plan for hvordan offentlige myndigheter vil styrke forskningen om friluftsliv.

Arrangement i November

Her finner du mer informasjon om våre aktuelle prosjekter; Sahara Forest Project, Ocean Forest, BEST, Smart City, R&Dialogue og Bellonas skolepros [...]

Skriv ut denne siden