Friluftsliv i skolen 2017-05-19T08:59:35+00:00
 • FRILUFTSLIV I SKOLEN

  Skole, barnehage og skolefritidsordning fyller en stadig større del av barns hverdag, og er en viktig formidler av kunnskap, ferdigheter og kultur. Barns hverdag er i alt for stor grad stillesittende. Det er viktig at skole og barnehage gir barn rom for nok fysisk aktivitet, gir barna gode naturopplevelser og et godt grunnlag for egenaktivitet senere i livet.

  >Les mer

SISTE NYHETSSAKER OM FRILUFTSLIV I SKOLEN

Slik får du en vellykket vinternatt ute

Friluftsentusiast Bodil Gilje deler sine råd og tips til hvordan man kan sove ute om vinteren – i både telt og hengekøye.

 • jakt

Jegerfamilien

NYT HØSTEN PÅ LAVBUDSJETT: I familien Bøe har barna vært med på fjellrypejakt fra de så vidt kunne gå på beina. For dem er det utenkelig å bytte ut ferieturene i ei rimelig leiehytte på fjellet med bølgebrus i Syden.

 • vofs

Glimt fra en vandretur i Troms

NYT HØSTEN PÅ LAVBUDSJETT: Inga Skarseth går på folkehøyskole i Troms. Da hun og klassevenninnene fikk bestemme turen selv, tok de med seg tre Alaska-huskyer på en tre-dagers vandring i fjellet.

 • hekta på tur

Hekta på tur

NYT HØSTEN PÅ LAVBUDSJETT: Når familien Grundeland/Torjesen skal på tur, er det ikke om å gjøre å gå lengst eller ha det nyeste utstyret. Det er det å være sammen som betyr noe.

– Ikke nødvendigvis et tegn på at nordmenn er friskere

Ferske tall fra Folkehelseinstituttet viser at færre nordmenn dør før 70 år av ikke-smittsomme sykdommer. Det betyr likevel ikke at vi har blitt så mye friskere, mener Norsk Friluftsliv.

 • blabaer

82 prosent av oss har hørt om allemannsretten

De aller fleste av oss har hørt om den, men bare et mindretall vet hva den innebærer.

 • dynafjell

Natur- og miljøbarometer 2017

Natur- og miljøbarometeret 2017 fra Kantar TNS viser at interessen for naturforvaltning viser en svakt økende trendutvikling fra 2014.

 • inkludering

Skal alle med?

Det var spørsmålet som ble stilt på dagens halvdagsseminar om frivillig innsats i frivillige organisasjoner, arrangert av Frivillighet Norge og Frivillig.no.

 • aktivitet

Nordmenn trenger mer aktivitet!

Fredag kom nye tall fra SSB som viser at mange nordmenn er aktive innenfor idrett og friluftsliv. Men langtidstrenden er at aktivitetsnivået går ned.

Inviterer til kveldsseminar om flerkulturelt friluftsliv

I Tromsø blir det arrangert kveldsseminar 26.oktober. Det er Forum for natur og friluftsliv i Troms, Tromsø Røde Kors og Norsk Friluftsliv som arrangerer.

 • statsbudsjett

– Budsjettet vil gi flere inaktive og sykemeldte

Stortinget har bedt regjeringen om å trappe opp satsingen på folkehelse gjennom friluftsliv. I budsjettet svarer regjeringen med det motsatte.

 • vinner

Stor oppslutning om #nattinaturen 2017

En undersøkelse gjennomført av Ipsos viser at mellom 60 og 100. 000 mennesker deltok på den landsdekkende sove-ute-aksjonen.

 • nyt hoesten

Nyt høsten uten å tømme lommeboka

Man trenger ikke å tømme familiens sparekasse for å få en flott ferie i lavlandet, i marka eller på fjellet. Ved å ikke kjøpe alt nytt kan man enkelt nyte den flotte sesongen som høsten er på et svært lavt budsjett.

 • synnefoto

Hvorfor blir vi friskere av å være i naturen?

Vi blir friskere av å være ute i naturen - men hvorfor? Forskere har funnet en av forklaringene. Nærhet til grønne omgivelser endrer faktisk hjernen vår.

– Jeg håper filmene vil påvirke folk slik at flere kommer seg ut og passer på helsa

Gjennom Friluftslivets år 2015 fulgte vi Mahinder Naveen og hans møte med norsk friluftsliv.

 • mali

Ta årets viktigste søndagstur!

Årets TV-aksjon går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn i noen av verdens mest konfliktfylte områder. 22. oktober trengs det 100 000 bøssebærere - blir du med på årets viktigste søndagstur?

 • valdres

Sju tips for sporløs ferdsel på tur

Hvordan opptre mest mulig sporløst når man er på tur? Er det noen forskjell på regelen om sporløs ferdsel på snaufjellet kontra i lavlandet?

Ingeborg (21) med full klaff på sin aller første jakt

Ingeborg Aarø er en av de som i høst har fått full klaff på en av introjaktene til Norges Jeger- og Fiskerforbund. Den ferske jegeren fikk skutt en hjort på første forsøk.

 • svenske ministre på elsykkel

– Norge må få en nasjonal ordning for elsykkelstøtte

Elsykkelstøtten i Oslo har inspirert den svenske regjeringen til å sette av én milliard kroner til en landsomfattende støtteordning for kjøp av elsykler og -mopeder.

 • skilting

Slik søker du om spillemidler til friluftslivsformål (anleggsmidler)

Norsk Friluftsliv sendte nylig ut informasjon til våre medlemsorganisasjoner om å søke om spillemidler til friluftslivsformål. - Vi håper så mange som mulig vil søke, sier Hans Erik Lerkelund, fagsjef naturforvaltning.