Fjällräven var en viktig støttespiller for Friluftslivets år 2015, og vi har videreført det gode samarbeidet i forbindelse med Friluftslivets uke, #nattinaturen og informasjonskampanjer om allemannsretten. Fra 2018 er Fjällräven også sponsor av telt til Teltjakten – den årlige skattejakten fra nord til sør.

Helt siden Fjällräven ble grunnlagt, har drivkraften vår vært å utvikle produkter som gjør det lettere for mennesker å oppleve naturen.

Åke Nordin var bare fjorten år da han fant opp ryggsekkmeisen som skulle bli starten på bedriften Fjällräven. Åke var speider og elsket friluftsliv, men han var ikke fornøyd med datidens ryggsekker, som hang som ubehagelige poser mot korsryggen. I et magasin hadde han lest at hvis man skulle bære tungt, burde vekten plasseres høyt og tett på ryggen, og før en fjelltur snekret han en ryggsekkmeis av tre som han sydde en sekk til. På fjellturen fikk ryggsekken mange nysgjerrige blikk fra de andre turgåerne, og Åke fikk flere bestillinger.

Ryggsekkmeisen ble starten på firmaet Fjällräven, som Åke Nordin grunnla ti år senere i hjembyen Örnsköldsvik.

En populær klassiker med inspirasjon fra naturen

Over 50 år har gått siden Fjällräven begynte vandringen sin, og Fjällräven-utstyr har blitt brukt og satt pris på av generasjoner av friluftsmennesker over hele verden. Utviklingen går videre, og vi som arbeider med Fjällräven, fortsetter å få inspirasjon til nye produkter og løsninger når vi selv er ute i naturen. Og akkurat som ved begynnelsen i 1960 brenner vi for å lage slitesterkt, tidløst og funksjonelt friluftsutstyr, opptre ansvarlig overfor mennesker, dyr og naturen, og inspirere til og opprettholde interessen for friluftsliv.

Nå kan Fjällräven ses i Oslo. Butikken er en fryd for ethvert friluftsmenneske, og du blir guidet gjennom vårt komplette utvalg av sommer- og vinterutstyr av våre egne, svært kompetente medarbeidere.

Du er hjertelig velkommen til å komme innom og oppleve en butikk med sjel.

Adresse: Karl Johan Gate 19, Oslo

Telefon: 908 93 230

Åpningstider:

Mandag–fredag: 10:00–19:00
Lørdag: 10:00–18:00

På Fjällrävens internasjonale nettsted, www.fjallraven.com, kan du lese mer om firmaet, vår produktfilosofi og historie, og vårt arbeid for bærekraftighet. Nettstedet er på engelsk, og finnes også på tysk og svensk.

Du kan også følge arbeidet vårt og stille spørsmål på www.facebook.com/Fjallraven.

Vi sees på tur!

print