Norsk Friluftsliv og BUA har inngått en samarbeidsavtale. Den nasjonale foreningen har som mål å samle landets utlånssentraler under ett merkenavn – for å styrke og synliggjøre ordningene.

BUA vil gjøre det enklere å drifte utlånssentraler, men ikke minst gjøre det lettere for barn og voksne som ønsker å låne utstyr.

Undersøkelser fra Helsedirektoratet viser at utlånssentralene er et virkemiddel som øker aktiviteten blant barn og unge. Spesielt der hvor tilbudet er lett tilgjengelig, har en god utstyrspark, er godt kjent og har faste åpningstider.

Allemannsretten gir oss gratis tilgang til naturen og friluftslivet, men i blant trenger man utstyr på turen som mange kan oppleve som kostbart og dermed bidra til å hindre aktiv deltakelse i friluftslivet.

Norsk Friluftsliv ønsker å være med å støtte opp under det gode arbeidet BUA gjør for å gjøre utstyr mer tilgjengelig – og på den måten få flere ut oftere. 

BUA vil også være en viktig ordning for Norsk Friluftslivs 16 medlemsorganisasjoner, som ikke bare kan låne utstyr gjennom foreningen, men også legge opp til flere aktiviteter i samarbeid med og ved hjelp av utstyr fra utlånssentralene.

Les mer om BUA og hvor du kan låne utstyr her: http://www.bua.io/

Følg også BUA på Facebook for siste nytt: https://www.facebook.com/bua.io/

aking under faa15

BUA er en nasjonal forening. Den drives som en sosial entreprenør og er stiftet av ildsjeler som brenner for å øke aktiviteten hos barn og unge. BUA skal bidra til inkludering og økt deltakelse i helsefremmende aktivetet for barn og unge uavhengig av sosioøkonomisk status. Målgruppen er barn og unge i alderen 6-19 år.

Støtte fra Gjensidigestiftelsen og NAV (sosialt entreprenørskapsmidler) har vært avgjørende for etablering av BUA.

Her kan du last ned informasjonsbrosjyre: BUA_Informasjon

Illustrasjonsfoto: Tore Holmen/Biofoto

 

 

 

print