Julegaver som gleder

//Julegaver som gleder

Julegaver som gleder

Hva skal du gi bort til jul i år? Her får du tips til gaver som gir gode uteopplevelser i året som kommer.

Tekst: Linn Elise Jakhelln

Medlemskap i en friluftslivsorganisasjon

Dette er en gave mottakeren kan ha glede av lenge. Som medlem i en friluftslivsforening får man flere fordeler, som rabatter på kurs og utstyr, forsikringer og annet. Mange sender også ut medlemsblader, med inspirerende reportasjer, intervjuer, tips og råd om friluftsliv. Se nettsidene til Norsk Friluftslivs 16 medlemsorganisasjoner for å lese mer om hvilke fordeler de tilbyr. Visste du for eksempel at man som medlem av Norges Jeger- og Fiskerforbund kan bestille en nøkkel som gir tilgang til 100 båter rundt om i landet?

Gourmetmiddag i det fri

En skikkelig god middag servert ute i naturen, er en super gave til en som «har alt». Finn en idyllisk plass ute, disk opp med en skikkelig tre-retters og server en god vin eller lignende til. Tør vi foreslå persisk brenneslesuppe med urter, italiensk steinsopprisotto og fransk bringebærmousse til dessert? Disse herlighetene, og mange flere, finner du på turmat.no.

stekepanne

Et spennende kurs

Kjenner du noen som har lyst å komme seg ut oftere? Eller noen som liker å lære nye ting? I friluftslivsorganisasjonene finner du mange engasjerte instruktører og frivillige som vil lære bort nye friluftsferdigheter. Hva med et introduksjonskurs i elvepadling? Et klatrekurs, eller et langrennskurs?

En tur i norsk natur

En ferietur er en flott gave til en god venn eller kjæreste. Men hvem sier at turen må gå til utlandet? En fjelltur eller hyttetur her i Norge kan bli en like stor opplevelse, som også er mer miljøvennlig og snillere mot lommeboka. Foreslå gjerne et konkret tidsrom, sett opp en liten plan for turen og forklar at du stiller med togbilletten, teltet eller hyttenøkkelen. Inviterer du med noen som er mindre friluftsvant enn deg selv, kan en bonusgave på turen være  et lite «kurs» i friluftsferdigheter, som for eksempel bygging av gapahuk, introduksjon til fisking eller bålkokkelering.

ferie

Nysgjerrig på vintertelting? – Slik får du en vellykket vinternatt ute 

Gave fra en miljøorganisasjon

Vil du å gi bort en gave som også støtter en god sak, er det verdt å ta en titt i natur- og miljøorganisasjonenes nettbutikker. Hos Sabima kan du blant annet kjøpe fine handlenett til støtte for deres viktige arbeid for å redde biene. Er du invitert på middag i jula og ønsker å ha med en vertsgave? Da er deres «Takk for maten»-kort til støtte for biene som pollinerer 1/3 av maten vi spiser, designet av Jenny Jordahl, en fin og meningsfull gave.

En praktisk gave som inspirerer til friluftsliv

Selv om du ikke trenger masse fancy utstyr for å drive med friluftsliv, er det en del redskaper som er veldig kjekke å ha. En god kniv, en god hodelykt, et stormkjøkken, solide tursko eller en god sovepose i riktig lengde, er eksempler på ting som er flotte å gi bort i gaver til kameraten din som alltid bruker mangel på utstyr som unnskyldning for ikke å bli med på tur. Du trenger ikke å kjøpe produktene nye – derimot får du mer for pengene hvis du handler brukt. På sider som Finn.no er det gode sjanser for at du finner et skikkelig kvalitetsprodukt som vil vare i mange år, til en god pris.

nordlys

Les mer om gjenbruk: – Sats på gjenbruk i Friluftslivets uke

Skriv ut denne siden
2018-01-15T12:52:23+00:00fredag, desember 8, 2017|